Raser i Tamriel

Dagens artikel är om de tio raser som finns i Tamriel. Nästa gång blir det var de kommer ifrån.

Altmer eller högalv. Exceptionella stridsmagiker och har bra kunskap i de 5 magi skolorna. Efter 30 år av strider med Aldmeriska Dominionen har de en mindre välkomnande ställning i Skyrim. Har 50 mer i magi än alla andra raser och kan använda sin rasförmåga ”Highborn” för att få snabb magiökning under 60 sekunder.

Skogsalver. Eleganta jägare och utmärkta spejare som tränar i flera år med pilbågar för att få en lyckad jakt. Kan också bli skickliga tjuvar, för de rör sig tystare än sin högalvskusiner. Är också 50% immuna sjukdomar och gifter. Kan använda sin rasförmåga ”command animal” för att få hjälp av vargar, björnar och vad som finns, men bara under en minut.

Mörkeralv. Mörkalverna kommer ifrån Morrowind som är halvt täckt av vulkanisk aska från berget Vvardenfell. Har en del kunskap om magi, men ibland vänder sig till stölder. Motstår eldmagi tack vare deras blod. Tillber mestadels till Azura som räknas som en av de goda daedra prinsarna. Kan använda ”Ancestors Wrath” i en minut för att täcka sig själva i eld.

Orcher. Vi är alla bekanta med orcherna från Sagan om Ringen och World of Warcraft. Dessa orcher kommer ifrån Dragontail Mountains som är en bergskedja i östra Tamriel. Effektiva smeder och skickliga krigare, delar de sin kunskap till Imperiet. Kan använda sin ”Battle rage” för att ge dubbel skada och ta hälften så mycket. (De har inget motstånd mot magi)

Människoraser:

Nords. Dessa norrmänniskor kom först från det kalla landet Atmora, men de ville ha ett nytt land för sina ättlingar. Så de reste till Skyrim och har levt här i flera år, så de har naturligt motstånd mot köld. Nords har ingen förkärlek till magi och mysterier, så de låter de svaga högalverna sköta det. Men de kan inte förneka en läkebesvärjelse och en bra förtrollning på sitt vapen eller rustning. Kan använda sin ”War cry” för att skrämma sina motståndare under 30 sekunder. Föredrar tung rustning och tvåhands vapen (med undantag för bågar)

Breton. Dessa avkommor mellan alv och människa har fått unikt motstånd mot magiska attacker. Originellt sett från High Rock (västerut från Skyrim). Spenderar tid tid med att lära sig magi, Breton är ändå inte lika skickliga magi som högalverna. Kan använda sin ”Dragonskin” i en minut för att absorbera magiska energi ifrån besvärjelser som skickas mot de. (är immuna mot magi)

Imperial. Adelsfolket som kommer ifrån Cyrodiil är tränade för diplomatiska, liksom militära situationer. Efter 30 år med krig emot den Aldmeriska Dominionen strävar de hårt för att bevara den svaga freden som hålls mellan de två nationerna. Var man än letar så hittar man mer guld än de andra raserna och kan använda ”voice of the emperor” för att få vilken som helst och inte slåss under en minut. En påminnelse, den här rasen har ingen immunitet mot magi.

Redguard. Ökenfolket från den heta kontinenten Hammerfell. Dessa människor har unika sagor om hjältar innan de kom till. Den första kontinenten som gjorde öppet motstånd mot den Aldmeriska Dominionen. Är immuna mot gifter och kan använda sin rasförmåga ”Adrenaline rush” för att få mer uthållighet. Utövar helst vapen och sköld än de andra raserna.

Djurraser:

Khajiit. Kattras som ser sig som eleganta krigare och skickliga försäljare, men i själva verket blir de tvungna att göra olagliga saker som stöld, inbrott och smuggling. Utmärkta tjuvar för man hör de inte när de smyger. Kan använda sin rasförmåga ”Night eye” för att se bättre i mörkret.

Argonians. Detta ödlefolk har levt i Tamriels träskmarker så länge de kan minnas, så de har ett naturligt försvar emot sjukdomar och gifter. Deras lungor gör att de kan andas under vattenytan. Kan använda sin rasförmåga ”histskin” för att öka hälsofyllnaden. Kan inte motstå magi.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *