The Elder Scrolls 5: Skyrim

Skyrim utvecklades av Bethesda Entertainment och släpptes i Sverige 11 november 2011.Efter händelserna i Oblivion tog kejsar blodlinjen Septim slut när Martin Septim offrade sig själv för att hindra Mehrunes Dagon att träda in i Tamriel i sin fasansfulla form. När Martin Septim dog, tog den tredje eran slut och den fjärde eran tog sin början.

 

Vi befinner oss i den 4 eran år 201.

För några månader sedan mördade Jarl Ulfric Stormcloak den höge kungen Torygg i hopp om att störa den Imperiska freden med den Aldmeriska Dominionen. Inbördeskriget började i Markarth, då Ulfric använde det som lögn för att Imperiethade lämnat Skyrim. Imperiet tillfånga tog honm vid Darkwater Crossing, men togs till Helgen för att avrättas. Huvudpersonen togs tillfånga av misstag och fördes till Helgen. Men innan Ulfric kunde avrättas, dök en svart drake upp och förintar hela staden till aska och bara ruiner blir kvar. Men det största hotet är drakarna och en legendarisk krigare dyker upp.

Besök kapitalstaden Solitude, ta del av inbördeskriget och lös hemligheten med drakarnas återkomst. Träna i vapenkonster, bemästra magiska krafter och gå med i grupper. Lär dig mäktiga styrkor och bekämpa världens mest fruktade motståndare: Alduin världsförstöraren.

Grupper:

Companions of Whiterun. En krigar grupp som tar hand om problem i Skyrim som att jaga björnar, utrota vampyrer och hjälpa folk i knipa. Går man med den här gruppen så kan man få chansen att bli en varulv.

Thieves Guild of Riften. Tjuvguilden i Riften har ett lömskt rykte om att de är tjuvar, men de löser problemfrån skuggorna, sprider lögner samtidigt för att ta reda på sanningen om mordet på den förra ledaren Gallus.

College of Winterhold. Magikollegiet i Winterhold är isolerat nog för att ite bry sig om politik. De föredrar att läsa böcker och utforska magins mystiska krafter. Föga anar de att en agent från Thalmor planerar på att störta kollegiet…

Dark Brotherhood. Förr spred deras namn rädsla genom Tamriel. Nu är de inget annat än en skugga av sitt forna jag. Lönnmörda personer för att få landet att känna rädslan och utför ett dåd ingen annan har gjort förut: mörda Kejsaren Titus Mede den andre.

Klan Volkihar. Vampyrer som styrs av Greve Harkon, vars önskan att sätta världen i evigt mörker. Går man med den här grupen kan man bli en vampyr.

Dawnguard. Vampyrjägare vars uppgift är att jaga och eliminera de blodsugarna, men också för att stoppa Harkon med sin solförmörkelse.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *